Жителі мікрорайону Завадівка в Кіровограді (загалом майже 1200 дворів приватного сектора) вимагають повернути їм воду або, принаймні, залишити її дешевою.
Свого часу, коли міська влада давала згоду на будівництво розташованої безпосередньо під обласним центром урановидобувної шахти «Інгульська» ДП «Східний гірничозбагачувальний комбінат», передбачалося, що в криницях зникне вода. Тож підприємство зобов’язали постачати її жителям Завадівки за власний кошт. Старожили стверджують — спочатку вода була безплатною. Згодом з людей почали вимагати гроші, довівши вартість одного кубометра до 2,87 гривні. А нещодавно повідомили, що тариф може зрости до 10 гривень. Городяни обурилися, адже спочатку вкладали кошти в будівництво колодязів, пізніше — у підведення води від вуличного водопроводу, а нині ще й доведеться платити за завищеним тарифом.
У лютому представники підприємства запропонували споживачам нові розцінки — 5,5 гривні за кубічний метр, але попередили — менше не буде, а якщо ті не погодяться, воду можуть відключити взагалі. Як повідомив начальник відділу зв’язків зі ЗМІ шахти Сергій Полулях, до Кіровоградської міськради направлено економічні обґрунтування нових тарифів. Проте навіть запропоноване є для підприємства збитковим.