В Івано-Франківському краєзнавчому музеї виставлено на огляд портрети Героїв Майдану та велику ікону-триптих «Небесна Сотня», створені прикарпатським художником Романом Бончуком (на знімку). Розміри нового шедевра — шість на два з половиною метри. Написана ікона на дерев’яній основі зі спеціальним левкасним ґрунтом олійними та акриловими фарбами.

Робота має вигляд Небесних воріт. У центральній її частині — 78 зменшених портретів майданівців, саме стільки загиблих було на момент написання ікони. Приступаючи до її створення, Роман Бончук отримав благословення від блаженнійшого кардинала Любомира Гузара.

Першими на полотнищі з’явилися Вербицький, Нігоян, Жизневський. Також зображені й загиблі прикарпатці: Роман Гурик, Сергій Дідич, Ігор Ткачук, Ігор Дмитрів. Художник не раз був на Майдані, проте жодного з героїв не знав за життя. Усі портрети змальовував з їхніх світлин.

Проте на цьому художник не зупиняється. В Івано-Франківську буде створено музей Небесної Сотні, основою якого має стати 25-метрова діорама хроніки Майдану Романа Бончука.

Фото Миколи МАЦЮКА.