В Івано-Франківську зі сміття вироблятимуть електричну енергію. За сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD) у місті реалізують пілотний проект державно-приватного партнерства щодо поводження з твердими побутовими відходами. Місцеві фахівці уже напрацювали та представили його бізнес-концепцію — «Створення системи дегазації на полігоні побутових відходів в с. Рибне та генерування електроенергії з полігонного газу».
Програмою передбачається переробляти біогаз, що роками утворюється та накопичується на приміському сміттєзвалищі. Останнє тестування його діючої та рекультивованої частин підтвердило можливість видобутку енергоносія з наступною переробкою в електричний струм шляхом термічної обробки.
Проект довгостроковий, розрахований орієнтовно на 16 років і передбачає залучення приватних інвестицій. Директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку міськради Михайло Смушак повідомив, що державним партнером проекту буде місцева рада, а приватних визначать на конкурсних засадах.