За останню добу бойовики 30 разів порушили режим припинення вогню. Найбільша активність злочинців і надалі спостерігається на Донецькому напрямку. Терористи зі 122-міліметрової артилерії вели вогонь по Авдіївці. Також зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів обстрілювали Піски й Опитне. Таку інформацію вчора повідомили у прес-центрі АТО.
Що нині відбувається на передовій, розповіли українські військові.
Батальйон ОУН (с. Піски):
«У нас без змін. Обстріли тривають. Відбувся бій. Наші хлопці облаштували точку ближче до лінії фронту, сепари на них напали, але хлопці відбилися. Потім був страшенний гарматний обстріл. Поранено командира 18-ї точки Івана (наскрізне кульове) і бійця Левка (осколочне). Хлопців доправлено до лікарні. Може, десь і є перемир’я, але не у нас».
Розвідбатальйон (район Дебальцевого):
«Ситуація у нас більш-менш спокійна. Ворог активно накопичує техніку. Спостерігаємо «Смерчі», десятки танків, БМП, радіолокаційні станції та ін. Постійно працюють у секторі розвідувально-диверсійні групи. Схоже, ворог готується до наступальних дій. Тримаємося, оскільки ми на своїй землі».
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Нас продовжують обстрілювати зі стрілецького озброєння. Постраждалих серед військових немає. Триває переміщення техніки супротивника на тимчасово підконтрольній їм території. Утім, небезпеки для Маріуполя це не становить».
24-та механізована бригада (район Бахмутської траси):
«Бойовики активізувалися. Вони луплять по нас зі стрілецької зброї та мінометів. Зокрема, неспокійно було в районі 29-го блокпоста та в с. Жолобок. Цей населений пункт окупований регулярними російськими військами. Ми готові до будь-яких провокацій і стоятимемо до перемоги».
Тим часом, за інформацією Міноборони, сапери підрозділів сил АТО проводять роботи з розмінування території населених пунктів, які розташовані на лінії розмежування. Так, у селищі Комінтернове захисники Маріуполя знешкодили декілька мінометних мін на дорогах, чотири танкові снаряди, протитанкові постріли та два реактивні снаряди РСЗВ «Ураган».