Влада Закарпаття ставить перед собою стратегічну мету: повністю перевести бюджетні установи з опалювання природним газом на альтернативні види палива. Відмова від використання газу — реальний крок до енергонезалежності області, вважає очільник області Василь Губаль.
Тепер у 23 з 32 бюджетних установ області, які підпадають під дію програми, вже завершено роботи зі встановлення і запуску твердопаливних котлів. «За два з половиною місяці цього року кількість заміщеного газу становила 87,4 тисячі кубометрів, що за теперішніми цінами відповідає 727,3 тисячі гривень», — поінформував голова ОДА. Усього за опалювальний сезон 2015—2016 років у цих закладах кількість газу, заміщення альтернативними видами палива сягне майже 210 тисяч кубометрів на суму понад два мільйони гривень. Таким чином, економія становитиме 1,75 мільйона гривень.
Технічні роботи з енергозаміщення та енергозбереження триватимуть і надалі. На ці цілі обласною радою вже передбачено майже 36 мільйонів гривень. «Стратегічна мета — повністю перевести бюджетні установи Закарпаття на альтернативні види палива», — каже посадовець.

Закарпатська область.