У Попасній, яка вважається однією із найгарячіших точок Луганщини, запрацювало представництво благодійного фонду за підтримки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Фонд обслуговуватиме весь Попаснянський район, територія якого на даний момент є найбільшою в області.
Керівник благодійного фонду Анастасія Туркіна зазначила, що волонтери, котрі погодилися допомогти в роботі Попаснянського представництва фонду, пройшли навчання в центральному офісі в Рубіжному. Місцева влада також пішла назустріч, надавши просторе приміщення. 
 Завдяки перемир’ю  гуманітарна допомога надається також і населенню Станиці Луганської. Активну участь у цьому беруть правоохоронці та військовослужбовці ЗСУ.
А бойовики «ЛНР» тим часом зайнялися ремонтом зруйнованого на одній ділянці мосту через Сіверський Донець. По руслу річки проходить лінія розмежування вогню. Один берег, на якому розташована Станиця, перебуває під контролем України, а протилежний — під контролем «ЛНР». Довгий час цей міст залишався єдиною транспортною артерією між окупованим Луганськом, до якого звідси 12 кілометрів, і Станицею Луганською. У січні міст підірвали, і проїзд для вантажівок та автобусів став неможливим. Увесь цей час міст залишався нейтральною територією, але в понеділок бойовики почали будувати опорний пункт безпосередньо перед мостом на березі, що контролюється Україною. У відповідь на такі дії українські військові просунулися вперед і стали зводити свої укріплення перед мостом.
Бойової активності між двома сторонами останнім часом не було, але що буде далі — сказати важко. Бойовики «ЛНР» поки що не робили спроб штурму, проте, за інформацією військового експерта Дмитра Тимчука, на напрямок «Щастя — Станиця Луганська» перекинуто не менш як 600 бойовиків і майже 30 одиниць бронетехніки. Бійці ЗСУ вимагають від противника повернутися до своїх позицій на іншому березі мирним шляхом і зі свого боку не хочуть порушувати перемир’я, однак побоюються провокацій терористів. У разі якщо вимогу не буде виконано, бійці 17-ї танкової бригади планують поновити контроль за зазначеною територією силовими методами. Нині відстань між блокпостами бойовиків і українських військових становить близько трьохсот метрів.