Батальйони, які не належать до силових відомств, мають залишити зону АТО. Як кажуть у «Правому секторі», відповідну інформацію доведено до відома їхніх командирів. Військовим запропонували або увійти до складу армії, або саморозпуститися. Утім, у штабі АТО переконують: жодних ультиматумів добровольцям не висували.
«Як такого наказу не було. Але, зважаючи на величезний бойовий досвід наших військових та їхню мотивованість, їм запропоновано увійти до складу або ЗСУ, або Нацгвардії. Це допоможе отримати людям соціальний пакет на випадок, не дай Боже, ситуації з пораненням чи смертю. Також вони будуть вмотивовані, якщо знищать ворожу техніку. Зазначу, у секторі «М» нині перебувають два добровольчі батальйони: «Правий сектор» та підрозділ «ОУН». Наразі з ними ведуться перемовини», — заявив ЗМІ речник штабу АТО Андрій Лисенко.
У свою чергу, добровольчий український корпус «Правий сектор» готовий долучитися до складу ЗСУ лише як окремий підрозділ. Натомість їм не обіцяють збереження власних бойових структур.
«Нам пропонують через військкомати йти і записувати до ЗСУ. Це, звісно, повний абсурд. Адже наш корпус — це злагоджена бойова одиниця. Приєднання до Національної гвардії, яка є структурним підрозділом МВС, ми вважаємо неприйнятним. Нині тривають перемовини. Як вони закінчаться, дізнаємося уже найближчим часом», — зазначили в прес-службі «Правого сектору».
«Розмови командирів про виведення наших підрозділів із зони АТО тривають. Однак наказу залишити фронт ми не отримували. Навпаки —укріплюємо позиції. У нас тут немає часу про це навіть думати. Оскільки обстріли тривають. Щодня гинуть і травмуються наші побратими», — повідомив «Голосу України» один із бійців батальйону «Правий сектор» (місце дислокації с. Піски).
Як повідомив в ефірі одного із телеканалів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, Президент запропонував лідеру «Правого сектора» Дмитру Ярошу посаду в Міністерстві оборони.
«Я б вітав рішення, якби Д. Ярош прийшов на роботу на державну службу. І скажу: бачу, що йому відверто нудно у парламенті. Плюс він важко поранений у бою. Я із задоволенням міг би разом з ним створити Добровольчий союз оборони України за прикладом естонської, фінської, швейцарської системи», — наголосив Антон Геращенко.
Голова СБУ Валентин Наливайченко:
«Я доповів Президенту України Петру Порошенку про арешт громадянина Дениса Гордєєва, який підозрюється у вбивстві капітана СБУ Віктора Мандзика. Це затримання було справою честі для СБУ і обов’язком перед родиною Віктора. У результаті спецоперації співробітники контррозвідки та УСБУ у Закарпатській області затримали Гордєєва, який переховувався від правоохоронців у Закарпатській області. Зловмисник планував виготовити фальшиві документи, щоб виїхати за кордон. У нього вилучено пістолет ТТ та набої до нього».

За інформацією офіційного сайту СБУ.