Під виглядом солярки збували звичайну воду
 
У розпал весняної посівної будь-який фермер за дешеву солярку для свого трактора, що називається, душу готовий продати. Тож двох дрібних комерсантів, котрі роз’їжджали селами Чаплинського та Каховського районів Херсонщини, пропонуючи дизельне паливо з каністр на сорок відсотків дешевше від ціни на АЗС, хлібороби зустрічали з радістю, і віддавали за товар останні гроші. Хтось для годиться запитував про його походження. У прибульців відповідь була готова заздалегідь — саме з розрахунку на психологію пересічного обивателя. Вони «по секрету» зізнавалися -мовляв, охороняємо заправку, і трохи «позичили» там ПММ для власних потреб.
Їм охоче вірили, оскільки вкрасти на робочому місці у нас ще з радянських часів великим гріхом не вважають, і явище це досить поширене. Та коли від «Жигулів» і «Деу», на яких роз’їжджали продавці, вже й куряви на дорозі не залишалося, покупці раптом виявляли, що їхні трактори на «доступному паливі» працювати відмовляються. Бо то була не «солярка», а звичайнісінька вода, лише для необхідного запаху та кольору перемішана із дизпаливом. Так у своїх жертв махінатори видурили понад одинадцять тисяч гривень. І це має бути уроком — від занадто дешевого товару сумнівного походження якості годі й чекати.
Звісно, фермери кинулися скаржитися на обман до міліції, і хтось з них таки згадав номери та марки автомобілів, на яких зловмисники розвозили свої каністри з «коктейлем». За цими даними міліція Чаплинського району Херсонщини встановила особу організатора афери — раніше судимого безробітного, та його спільника. Вони виявилися місцевими жителями. Тепер їм загрожує позбавлення волі до трьох років, або штраф, а на додачу — конфіскація автомобілів та вилучених каністр, що служили знаряддям злочинів.
Херсонська область.