Дорогий, шановний захиснику цілісності й незалежності України, свободи і гідності її народу, щасливого майбутнього її дітей!
Не знаю, хто отримає цього листа, але слова в ньому — від щирого серця, яке болить за вас, молиться за вас, пишається вами, безмежно вдячне за патріотизм, впевненість, за вашу скромність, бо не вважаєте себе Героєм, але ви є Героєм України — це вже беззаперечна наша оцінка — тих, хто перебуває в мирних, завдяки вам, селах і містах нашої прекрасної країни.
Я молю Бога, щоб зберіг вас цілими і здоровими, прошу пробачити мені, що я, пенсіонерка з великим стажем, не можу стояти поряд з вами; проте хочу, щоб тепло мого ставлення до вас допомогло вистояти в бойових діях і в тих жахливих умовах, в яких ви опинилися через неочікуване для більшості українців віроломство та агресивну політику північного сусіда, який лицемірно називав українців своїми братами, а водночас грів у пазусі смертоносне каміння. Хай Бог милує від таких братів.
Росіяни та мешканці окупованої Росією частини Донецької та Луганської областей, а також анексованого Криму називають наших Героїв «бендерівцями» (правильно — бандерівці) — від прізвища доброї пам`яті Степана Бандери. Насправді невігласи, які вигукують, на їхню думку, це лайливе слово, виявляють свою необізнаність та неосвіченість. Навпаки, якщо б мене, наприклад, уважали за шанувальницю, послідовницю цієї видатної людини — великого патріота України Степана Бандери, приватна бібліотека якого була однією з найсолідніших в Європі, я б лише пишалася цим. Пишайтеся й ви. Повертайтеся здоровими до мирного життя, у свою родину, до своїх батьків, дружини, дітей, друзів...
Слава Україні — Героям Слава!!!
Обіймаю вас міцно й схиляю перед вами голову, росіянка за походженням, українка за громадянством та духовністю, Нонна Іванівна.
P. S. Цього листа написано від імені й за підтримки мого чоловіка Юрія Михайловича, єдиної нашої доньки Ірини, єдиного внука Єгора (нещодавно став студентом вишу), наших численних друзів та знайомих.
Повертайтеся, повертайтеся як рідна нам людина, з нетерпінням чекаємо на вас.
З перемогою!