Ситуація на сході внесла корективи не лише в життя людей, а й у діяльність підприємств, адже частину працівників було мобілізовано.

Роботодавцям заробіток мобілізованих компенсують з бюджету

Працівникам, призваним на військову службу під час мобілізації, передбачено збереження за ними місця роботи, посади та середнього заробітку в організаціях, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. До березня підприємства, працівники яких були мобілізовані, вимушені були сплачувати середній заробіток таких працівників за власний рахунок, а тому таких працівників намагалися звільнити. Адже для оплати середнього заробітку треба було витратити значну суму коштів підприємства.
Тепер у зв’язку з набранням чинності порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів №105 від 4.03.2015 року сплачувати середній заробіток мобілізованих будуть за рахунок державних коштів. Враховуючи, що постанова уряду набрала чинності лише 17 березня, чи буде компенсовано заробіток, сплачений працівникам раніше, не відомо.

Хто отримає виплати

Кошти на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам з держбюджету спрямовуватимуть підприємствам, установам, організаціям, на яких працювали мобілізовані до часу їх призову на військову службу. Здійснюватиметься компенсація витрат на виплату середнього заробітку таким працівникам не більше одного року.
Для отримання коштів, підприємству необхідно:
1. Підготувати звіт про фактичні витрати на виплату за встановленою формою (див. на сайті golos.com.ua або в додатку до Постанови КМУ №105 від 4.03.2015).
2. Погодити звіт з військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби. 
3. Щомісяця подавати зазначений вище звіт до органів соцзахисту (до 15 числа).
Самі ж підприємства мають здійснювати виплату компенсації середнього заробітку мобілізованих працівників у строки, визначені статтею 115 Кодексу законів про працю України, тобто в строки, встановлені на підприємстві для виплати зарплати.

Процес отримання статусу учасника бойових дій прискорять

Тепер статус учасника бойових дій військовослужбовцям, працівникам Міноборони, МВС, Нацгвардії, СБУ та інших органів встановлюватимуть відомчі комісії, утворені в кожному з цих органів, а не міжвідомча комісія, як було раніше. Остання робитиме це лише у випадках виникнення спірних питань, і встановлення статусу учасника бойових дій працівникам цивільних підприємств здійснюватиме міжвідомча комісія. Так планується прискорити процес надання захисникам статусу учасника бойових дій.
Водночас розширили перелік документів, на підставі яких можна отримати статус учасника бойових дій. Крім установлених раніше документів, тепер це можна буде зробити й за допомогою витягів з оперативних завдань та інших офіційних документів, виданих державними органами, що містять достатні докази про безпосередню участь особи у виконанні завдань антитерористичної операції у районах її проведення.

Пільговий стаж

Час проходження військової служби в особливий період, що оголошується відповідно до Закону України «Про оборону України», зараховуватиметься до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, якщо на момент призову на таку службу особа навчалася за фахом у професійно-технічному навчальному закладі, працювала за професією або обіймала посаду, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Олена БЕСПАЛЬСЬКА, юрист.