Народні депутати від фракції «Народний фронт» просять Генеральну прокуратуру розібратися із продажем акцій телеканала «Інтер». Звернення щодо обставин купівлі за 2,5 мільярда доларів США Сергієм Льовочкіним і Дмитром Фірташем телевізійного канала «Інтер» у його колишнього власника Валерія Хорошковського народні депутати Антон Геращенко, Дмитро Сторожук, Андрій Помазанов, Олександр Дроздик та Сергій Драюк передали Генеральному прокурору Віктору Шокіну.

«Ми просили також розібратися, за яких обставин продали 29 відсотків акцій телеканала, які належали ОРТ, у січні цього року», — заявив Антон Геращенко на виході з Генпрокуратури (на знімку).
«Ми маємо підозри, що ця угода могла бути профінансована Російською Федерацією та її державними банками з метою отримання реального контролю над частиною українського медіапростору з боку РФ. Після чого ляльководи з Москви смикають за ниточки і вказують, що показувати на тих чи інших телеканалах», — наголосив парламентарій.
За словами обранця, Генпрокурор прийняв звернення і доручив начальнику одного з управлінь ГПУ Павлові Жебрівському провести розслідування.
«Це буде певний тест для всієї Генпрокуратури і для українського суспільства. Якщо буде допитано Льовочкіна, Фірташа, Хорошковського — осіб, які збагачувались на проведенні такого роду операцій, буде з’ясована і публічно оголошена інформація, за які кошти здійснювалися такі придбання, тоді ГПУ цей тест пройде», — підкреслив А. Геращенко.
Народний депутат також зазначив, що «Народний фронт» наполягатиме, щоб усі власники ЗМІ були публічно оприлюднені і не ховалися за офшорами. Відповідний законопроект, зауважив він, уже за-
реєстрований у парламенті.
На дії депутатів уже відреагував Опозиційний блок. У розповсюдженій прес-службою заяві, зокрема, наголошується: «За всією вірогідністю, комусь у владних кабінетах дуже хочеться прибрати до рук найбільш рейтинговий телеканал країни, який не тільки чесно і збалансовано висвітлює події в країні, а й дозволяє собі критикувати «демократичний уряд».
Сам Сергій Льовочкін (Опозиційний блок) намір допитати його щодо купівлі телеканала «Інтер» назвав «черговим тиском на опозицію». «Я пов’язую цю піар-акцію під егідою «Народного фронту» зі своєю послідовною політичною позицією щодо мирного процесу, проти злочинної люстрації і корупції в нинішньому уряді», — сказав народний депутат.

Вл. інф.