Алія Насирова — тендітна дівчина з карими очима й привітною усмішкою. А ще — з неймовірно гарним та довгим волоссям.
Нещодавно газета «Житомирщина» провела конкурс «Коса-краса» серед довгокосих полісянок. І перемога Алії не здивувала: її волосся має 2 метри і 19 сантиметрів довжини. На цілий метр більше, ніж у інших довгокосих конкурсанток!
Алія — студентка Національної академії мистецтв, у майбутньому — художник-ілюстратор книг. Навчається в Києві, а живе в Новограді-Волинському.
— Народилася я в Криму, в Євпаторії, — розповідає про себе Алія. — Я — з роду казанських татар, які через життєві обставини оселилися на березі Чорного моря. Зустріла програміста Івана, вийшла за нього заміж і переїхала з ним на його батьківщину до Новограда-Волинського. Тут мешкаємо вже п’ять років. Сюди переїхав з Криму і мій тато-пенсіонер Ісмаїл (мами, на жаль, вже немає...). А ще у мене є сестра Алсу, вона також художниця і мешкає в Іспанії.
Алія каже, що єдине її захоплення у житті — малювання. Графіка художниці вже була на вітчизняних і міжнародних виставках — у Києві й за кордоном.
А щодо коси-краси, звичайно, для дівчини — це гордість. І «дісталася» вона спадково — мамі від бабусі, а Алії вже від мами. Доглядати за нею, звісно, непросто, але ж результат який! Використовує Алія шампунь і бальзам, феном не сушить, а просто на повітрі. Хоч і триває це... два дні!
Житомирська область.

Фото Сергія ЛИПКА.