Пошук компромісу між «Правим сектором» і офіційними силовими структурами триває. Минулого тижня представникам цього добровольчого батальйону запропонували увійти до складу або Збройних Сил України, або Національної гвардії «для систематизації й упорядкування діяльності всіх підрозділів, які виконують завдання в зоні АТО». Про це повідомив в. о. речника Генштабу Владислав Селезньов. За його словами, жодних ультиматумів (щодо того, щоб вони залишили свої бойові позиції. — Ред.) бійцям не ставили...
Добровольчий український корпус не піде з передової. Про це заявив лідер організації Дмитро Ярош, посилаючись на спільне рішення керівництва ДУК і Генштабу ЗСУ, передає ТСН. За його словами, підрозділи «Правого сектора» і надалі утримуватимуть Артемівський напрямок, район Донецького аеропорту, позиції біля Волновахи й Широкиного.
Нібито уже є домовленість про легітимізацію Добровольчого українського корпусу, який нині налічує вже майже 10 тисяч бійців. Ярош не виключає, що з ДУК може бути сформовано окрему бригаду українського війська.
«Є ідея професійної підготовки штурмової бригади, яка має виконувати різні специфічні функції. І ми готові сформувати бригаду, наприклад, із чотирьох штурмових батальйонів і одного розвідувально-диверсійного батальйону», — повідомив народний депутат України Дмитро Ярош.
У телеефірі він також розповів про розмову з начальником Антитерористичного центру при СБУ генерал-полковником Василем Грицаком. Мовляв, є домовленість, що найближчим часом буде зареєстровано законопроект, згідно з яким ДУК «Правий сектор» має стати основою організації на кшталт Союзу оборони Естонії.
«Тобто, коли є резервні підрозділи, є бойові підрозділи. Звичайно, це рішення буде компромісним. Усе, чого ми хочемо, реалізовано не буде — це я чудово розумію. Але ми знайдемо золоту середину в цьому законопроекті, яка влаштовуватиме і нас, і державні інституції», — запевнив Дмитро Ярош.