Авдіївка залишається гарячою точкою на мапі АТО. Постачальники не ризикують завозити в місто продукти, інфраструктура руйнується. Бойовики блокують ефір українських каналів, натомість віщає російська пропаганда. Серед емоцій мешканців переважають злість, тотальна недовіра та глибокий розпач. В таких умовах два тижні тому в Авдіївці запрацювала група цивільно-військового співробітництва. Відтоді ситуація в місті змінюється на краще.
— Сьогодні ми вчергове доставили місцевим мешканцям гуманітарну допомогу від простих людей зі всієї України, — розповідає офіцер групи цивільно-військового співробітництва. — Волонтери привезли свіжий хліб, продуктові набори, засоби гігієни та теплі речі. Під час кожної такої зустрічі з людьми ми багато спілкуємося. І вже зараз помічаємо зміни у ставленні до військових. Достовірна інформація та добрі справи перемагають російську пропаганду.
Військові також доставили гуманітарний вантаж у села поруч з Авдіївкою.
— Ми звикли, що машини по нашій дорозі зазвичай проїжджають на високій швидкості, бо всі хочуть якомога скоріше залишити небезпечні місця, — розповідають люди. — Тож нас вразили військові, які зупинилися, поговорили з нами, дали літнім людям пакети з продуктами, а дітям — солодощі. У декого від хвилювання навіть сльози на очах з’явилися.