Мобільна лабораторія для проведення енергоаудиту запрацювала на Дніпропетровщині. Тепер жителі області зможуть отримати повний комплекс послуг з енергоаудиту в одному місці. Це стало можливо завдяки співробітництву обласної ради та проекту ЄС ПРООН.
Підібрано кваліфікований персонал, отримано всі дозволи й сертифікати для роботи. В арсеналі співробітників лабораторії є тепловізор, газоаналізатор, пірометр і люксометр та багато іншого вимірювального обладнання.
Перевірятимуть й оцінюватимуть якість виконаних робіт (у тому числі теплової санації й системи опалення), а також робитимуть висновки щодо експлуатації, термомодернізації будинків. Співробітники лабораторії також зможуть виготовити технічну документацію будинків, дати практичні рекомендації для об’єктів, які працюватимуть на відновлюваних джерелах енергії, і розробити технічні завдання для проектів із підвищення енергоефективності об’єктів.
Отже, лабораторія дасть відповіді на запитання, в якому стані будинок, де втрати енергії, як ефективно розв’язати проблему й заощадити енергію: які технології застосувати і скільки необхідно ресурсів.
Ініціатори створення лабораторії вважають, що енергозбереження в рамках області може дати тисячі кілокалорій, кіловат-годин і мільйони гривень економії, забезпечити комфорт мільйонам мешканців.
— Для цього потрібно провести енергоаудит у тисячах будинків Дніпропетровщини. Такі обсяги можна охопити тільки з використанням сучасної мобільної лабораторії, — розповів голова обласної ради Євген Удод. — Тепер з’явилася можливість отримати повний комплекс послуг в одному місці.
Як повідомили «Голосу України» в облраді, насамперед аудит проведуть у медзакладах.

Дніпропетровська область.

Устаткування без діла не залишиться.

На знімку: cпівробітники лабораторії оснащені сучасним устаткуванням.

Фото прес-служби облради.