В Ужгороді стартувала десята ювілейна Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця», яка цьогоріч триває під гаслом «Врятуй життя дитини». На зібрані кошти закарпатці планують закупити реанімаційне обладнання для обласної дитячої лікарні.
За словами заступника начальника облуправління охорони здоров’я ОДА Єлизавети Біров, у цій лікарні виходжують недоношених дітей. У закладі діє відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 18 ліжок, у якому протягом минулого року пролікували 930 дітей. Саме для цього відділення збиратимуть кошти.
«Проблема надання невідкладної допомоги є вкрай актуальною. Що краще оснащення — то більше дітей можна врятувати. Ця акція допоможе обладнати відділення анестезіології старшого дитинства і відділення інтенсивної терапії для новонароджених малят», — наголосила посадовець.
Щоб зібрати якомога більше коштів та зробити акцію масовою, до організації долучилося управління молоді та спорту ОДА, яке також допомогло налагодити збір коштів у школах. Скриньки для благодійних внесків розміщено в 670 навчальних закладах та в усіх вишах краю. Організаційною та волонтерською роботою займаються також студенти. Тут співпрацю забезпечує Студентська рада Закарпатської області.
Старт акції заплановано на 4 квітня з велопробігу Ужгородом. Фінал відбудеться 26 квітня на площі Театральній, де триватимуть концерт та флешмоб на підтримку хворих дітей.
Слід зазначити, що торік область увійшла до трійки лідерів у період проведення акції «Серце до серця».

Ужгород.

Фото надане прес-службою ОДА.