Російські телеканали показують не лише «звірства карателів». У їх телекартинку нерідко потрапляють і самі «апалчєнци». Одного з таких, бурята з далекого Прибайкалля, що його Путін кинув у дебальцівську м’ясорубку, знімали просто на лікарняному ліжку донецького госпіталю. Бурят-танкіст добряче обгорів, ледве дихав і, як кажуть у таких випадках, перебував між життям та смертю...
Російським тележурналістам байдуже, вони розворушили «героя» і почали розпитувати, які «души високіє париви» привели бідолаху бозна-куди: аж у «стєпь данєцкую». Облизуючи пересохлі губи та перекручуючи слова, бідолаха ледве розповів (для зручності наведу зрозумілою українською мовою):
— Я приїхав на Донбас, аби не дати Україні вступити в ООН. Бо якщо Україна таки вступить в ООН, то в ній розмістять військову базу з націленими на Росію оонівськими ракетами.
Уявляєте, які величезні «інформаційні ведмеді» вештаються сопками Прибайкалля та в бурятській тайзі? З другого боку, в російській глибинці що, вже немає шкіл, де мали б розтовкмачити, що, коли створювалася ООН, Сталін, крім СРСР, пропхнув туди Україну і Білорусію. Україна є членом організації ще з жовтня 1945! Тож воювати на Донбасі сьогодні з цієї причини, м’яко кажучи, безглуздо.