Крашанки, писанки, мальованки та інші види пасхальних яєць виготовляли впродовж двох днів діти, які переїхали на Закарпаття зі сходу України. А ще — робили витинанки у вигляді баранчиків та янголів, і смакували тортом.
Організатори заходу розповіли, що участь у майстер-класах узяли 42 дитини. Навчали малюків викладач Закарпатського художнього інституту Роман Пилип, майстрині Тетяна Поринець, Ольга Дурда, Ксенія Рибалко та Жужанна Гайдош. За два дні оформили 140 яєць. Навіть гостю зі Львова, асистента керівника Західноукраїнського представництва МФ «Відродження» Дарину Заржицьку навчили творити крапанки та мотанки.
— Такі заходи, стверджують психологи, вкрай необхідні, адже це не просто розваги. Діткам, яким довелося покинути рідні домівки й змінити звичне середовище, потрібна соціально-психологічна адаптація, — каже керівниця громадської організації «Щасливі діти» Ольга Павлова.
Член правління ГО «Щасливі діти» Людмила Сюзєва розповіла, що частину писанок віддали на Великоднє дерево, яке стоятиме на Театральній площі в Ужгороді. Кошти, виручені за їх продаж, віддадуть волонтерам, які опікуються закарпатськими військовими.

Ольга ПЕТРОВА, Василь НИТКА.

Закарпатська область.