Уряд не має намірів реанімувати підприємства буровугільного басейну, розташованого в Олександрійському районі на Кіровоградщині. Про це повідомив народний депутат Костянтин Яриніч.
Влада жодних заходів для відновлення буровугільного комплексу на Кіровоградщині не вживатиме, стверджує народний обранець, посилаючись на отриману ним відповідь на депутатський запит щодо збереження та поновлення роботи Олександрійського буровугільного комплексу.
Запит стосувався забезпечення діяльності підприємств ДП «Бурвугілля», Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд та «Тресту «Олександріярозрізобуд».
В уряді вважають, що і ДП «Бурвугілля», і «Трест «Олександріярозрізобуд» підлягають ліквідації через неспроможність вести основну господарську діяльність у зв`язку з падінням попиту на буре вугілля як альтернативи традиційним енергоносіям. Разом із тим планується приватизація всіх підприємств цієї галузі.
На чому ґрунтується такий висновок — незрозуміло, адже реально бачимо зовсім іншу картину — дефіцит основних енергоносіїв та їх постійне подорожчання. До того ж іноземні та й українські інвестори виявляють постійний інтерес до галузі.
Поінформовані в реальному стані галузі стверджують, що таке рішення вигідно тим, хто розікрав обладнання з розрізів та здав металевого лому на десятки мільйонів гривень.
Кіровоградська область.