Благодійна театральна акція для дітей за сприяння народного депутата України Василя Петьовки відбулася в Тячівському районі. Закарпатський обласний театр драми і комедії з міста Мукачеве безплатно презентував юним глядачам музичну казку «Лісові пригоди».

 

 

У Тячівському районному будинку культури артисти виступили перед учнями початкових класів шкіл Тячева й Бедевлі (на знімку). Повний зал зібрався і в будинку культури села Терново. Крім вихованців Тернівської ЗОШ І—ІІІ ступенів, виставу переглянули також учні Вишоватської та Петрушівської шкіл.
Малеча із задоволенням та користю подивилася веселу виставу. Адже казка була не тільки розважальна, а й повчальна. Нудьгувати не довелося ані хвилини, бо кумедні герої — лісові мешканці постійно спілкувалися з глядачами, заряджали позитивом і веселощами.
А найкращою винагородою за цікаве дійство були гучні оплески та щирі радісні посмішки дітвори.
Наступного дня в Дубівському будинку культури відбувся показ музичної п’єси-казки «Фізкультура для Баби Яги», яку також за сприяння народного депутата України Василя Петьовки безплатно презентували учням початкових класів професійні актори того ж Закарпатського обласного театру драми і комедії. Глядачами вистави були не тільки дубівські школярі, а й учні Калинської, Ганичівської та Краснянської шкіл.
На цілу годину діти поринули у світ чарівної казки, де головні персонажі — Зайчик та Білочка — разом із маленькою дівчинкою шукають у лісі загубленого Собаку, якого тримає в полоні зла Баба-Яга. На дівчину та її друзів чекали випробування, які влаштовувала викрадачка. Та все-таки добро перемогло зло. Це весела дитяча казка про непереможність дружби та користь фізкультури.
Юним глядачам дійство припало до душі, повідомили у прес-службі народного депутата. Адже, окрім повчального мотиву, вистава мала й розважальний характер. Герої — мешканці чарівного лісу, що оточує тутешні села, — весь час спілкувалися з публікою, співали веселих пісень, розважали дотепними жартами.
І насамкінець дітлахи високо пошанували професійну гру акторів гучними оплесками й щирими усмішками і проханням приїхати ще.
Закарпатська область.


Фото надано прес-службою народного депутата.