VІ Великодній благодійний аукціон відбувся в обласному художньому музеї Кіровограда. За сорок представлених на торгах лотів виручили... 360 тисяч гривень.
Аукціон вкотре став візитівкою благодійності заслужених майстрів, молодих художників, відомих меценатів і мешканців міста. Серед лотів виявилося чимало сюрпризів — від твору анонімного автора зі стартовою ціною 2 копійки до роботи в стилі арт-зварювання відомого майстра Євгена Василевського під назвою «Революція».
Звичайно, не минулося без патріотичної тематики, представленої на аукціоні роботою «Колективна свідомість» Павла Пузиря та декоративним панно і дизайнерським обігрівачем «Слава Україні» електромонтажної компанії СП «Розумний дім».
Для благородної справи кіровоградський ветеран журналістики, мистецтвознавець Броніслав Куманський поділився роботою заслуженого художника України Бориса Вінтенка.
Своєрідною взаємною підтримкою стали один для одного аукціон і молодий художник, студент Львівської національної академії мистецтв Вадим Канащук, чотири роботи якого зайняли гідне місце в експозиції благодійного заходу.
Лоти для аукціону надали і галерея «Єлисаветград», і колектив Кіровоградської міської художньої школи імені     О. Осмьоркіна.
Найбільшим сюрпризом для всіх виявилася робота, подарована родиною любителів мистецтва та колекціонерів Людмилою і Тимуром Сидоренками. Картину заслуженого художника України Сергія Шаповалова «Будинок піонерів», на якій зображено мальовничий куточок Кіровограда, придбали за рекордну суму — 155 тис. грн.
Зібрані кошти вперше будуть спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного шпиталю, де лікуються і ветерани Великої Вітчизняної війни, і поранені на сході нашої країни українські воїни.

Кіровоград.

Довідково

На першому аукціоні, в 2009 році, кіровоградські благодійники зібрали 27 700 грн. На ці кошти його організатори придбали меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». 2010-го на 25 560 гривень закупили набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. 2011-го благодійники зібрали 70 000 грн. на придбання обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. Виручені в 2012 році 96 200 грн. організатори передали на обладнання для операційного відділення лікарні, отримали відзнаку Асоціації благодійників України «Сяйво добра» та грант на суму 5 000 грн. У 2013-му виручену на аукціоні найбільшу за його історію суму в 113 000 спрямували на придбання медичного обладнання для обласної дитячої лікарні.