Незабаром Закарпаття може скласти конкуренцію потужним гравцям у галузі птахівництва. Торік у селі Концове попри кризу започаткували проект з вирощування французьких каченят селекційних порід. Директор ТОВ «Колосія» Анатолій Лукінчук  каже: «Домовилися з відомою закордонною фірмою. Кожна порода має свої відмінності, тож вирішили зупинитися на трьох і з жовтня 2014-го запустили виробництво. На сьогодні поголів’я достатньо, щоб забезпечити область і навіть постачати каченят та м’ясо птиці в інші регіони. Всі звикли до курки, то ми дещо змінюватимемо ці стереотипи. Качине м’ясо — дієтичніше. Звичайно, й умови вирощування більш затратні. Для відгодівлі бройлера треба витратити 45 днів, а качки — два місяці. Це додаткові енергоносії, обслуговування... Тому качине м’ясо дорожче від курячого на 20—23 відсотки».
На всіх стадіях — від вирощування качок до виробництва корму -тут застосовують жорсткі заходи безпеки. Птицю тримають у закритих приміщеннях, дезінфікують транспортні засоби, які в’їжджають на територію, проводять регулярний ветнагляд тощо.
До речі, окрім м’яса, високо цінуються пір’я і пух, які йдуть на виготовлення подушок. А з качиних яєць роблять чудові писанки.
Закарпатська область.

 


Фото надане Ужгородським прес-клубом.