У православних України розпочався поминальний тиждень. За традицією у ці дні ми відвідуємо кладовища, де поховані рідні люди. Там проходять панахиди, священики скроплюють могили свяченою водою. 

У понеділок відбулися поминальні заходи і на кладовищі колишнього села Красний Сад Горохівського району, знищеного напередодні Великодня 19 квітня 1942 року польськими націоналістами. Згадувати про цю трагедію було заборонено радянською владою. Лише після здобуття Україною незалежності пам’ять понад сотні безневинно вбитих чоловіків, жінок, дітей достойно вшанували.
У 2012 році, з нагоди 70-річчя трагедії, за сприяння тодішнього голови ОДА Бориса Клімчука, на жаль, вже покійного, кладовище облаштували, а на братській могилі, де покоїться усе село, встановили пам’ятник.
Цього року тут відправив панахиду настоятель храму Різдва Богородиці УПЦ села Михлин Горохівського району отець Йосип. Він поіменно назвав усіх, хто лежить у братській могилі, закликав пам’ятати їх, а також воїнів, які загинули в зоні АТО, боронячи Україну.
Волинська область.

 


На знімку: отець Йосип скроплює свяченою водою братську могилу, де поховані усі жителі колишнього села Красний Сад.


Фото автора.