Збігів у житті сестричок-близнючок із райцентру Ружин Житомирської області чимало. Людмила й Тетяна навчалися разом: спершу в Житомирі в комерційному коледжі, а нині у Полтаві — заочно. Тепер от двадцятирічні сестри-близнючки з різницею в один день народили синів.
Пологи були партнерськими. Одна з жінок народжувала в присутності чоловіка, другу підтримувала мати. У Людмили — богатир: важить 4100 грамів. Йому й ім’я дали богатирське — Ілля. Тетянин Максимко народився легшим — 3320 грамів. Цікаво, що лікарі помилилися: вони прогнозували різницю в пологах у два тижні. До обласного перинатального центру сестри приїхали не разом. Одна за два тижні до пологів, друга — в останній момент.
Журналісти цікавилися, чи не запланували вони такий збіг. Ні, це звичайна випадковість, чули у відповідь. А от те, що сестри народжували саме тут, за 110 км від Ружина, — не збіг, а тенденція. До обласного перинатального центру їдуть навіть з інших регіонів.
За схвальними відгуками від мам — багато років праці і пошуків колективу, який очолив головний лікар Юрій Вайсберг. Довелося зруйнувати чимало стереотипів. Раніше як було: у пологовому залі — по декілька пологів (усі кричать), новонароджених приносили мамам тільки для годування, до палати нікого з рідні не пускали... Тепер це в минулому. На першому плані — повага до жінки, турбота про її комфорт, стверджує головний лікар Юрій Вайсберг. Породіллям можуть постійно допомагати родичі. Немовлята перебувають поряд із мамами. Ще одна новація — душ у палаті. Кажуть, він діє як знеболювальне під час переймів. Враховано й психологічний фактор. Для кожної жінки — окремий пологовий зал.
...Працівники перинатального центру запросили сестер-близнючок завітати сюди через деякий час — за сестричками для Іллі і Максима.

Житомирська область.