Знімальну групу місцевого телевізійного каналу «Кіровоград» (обласна ДТРК) суддя Ленінського райсуду Кіровограда не пустила на засідання у справі позичальника одного з банків, активіста кредитного майдану Сергія Тарасенка.
У 2007 році він взяв у кредит 14 тис. доларів. Через зростання курсу чоловікові довелося виплатити майже вдвічі більшу суму, проте банк все одно звернувся до суду. Подав позов до суду, щоб визнати договір з банком недійсним, і позичальник.
За словами захисника з боку Сергія Тарасенка, суддя мотивувала своє рішення тим, що телевізійники не подали клопотання про бажання знімати засідання, а також тим, що проти присутності на судовому процесі представників ЗМІ виступили представники банку.
Як повідомляє регіональний кореспондент Інституту масової інформації Яна Пісарєва, медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний розцінює цю ситуацію як порушення права на доступ. Відповідно до положень статті 6 Цивільного процесуального кодексу України, розгляд справ у всіх судах проводиться усно і відкрито, а судовий процес є гласним та відкритим.

Кіровоград.