У місті Красний Лиман на Донеччині розпочав роботу Науково-дослідний інститут травматології та ортопедії Донецького національного медичного університету. Це значуща подія і для області, і для військових, які нині перебувають у регіоні. Група цивільно-військового співробітництва до Красного Лимана привезла військових медиків, яких було запрошено департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації для налагодження тісних контактів та взаємодії з цивільними медичними фахівцями.

— Значущість цього закладу для військових полягає в тому, що істотно скорочується відстань доправлення поранених до кваліфікованого медичного закладу, — каже начальник групи координації цивільно-військового співробітництва штабу АТО полковник Володимир Лямзін. — Тобто якщо, не дай Бог, щось трапиться і наші хлопці будуть важко поранені й потребуватимуть невідкладної клінічної допомоги, то їх не треба буде транспортувати у Харків, Київ чи Дніпропетровськ. Буде виграно час, а це, безумовно, багато врятованих життів.
На сьогодні медичні професії особливо затребувані, бо на нашій території тривають бойові дії. Про це під час невеликого брифінгу повідомив очільник Донецької області Олександр Кіхтенко.
— Сьогодні завдяки роботі та активній позиції директора Науково-дослідного інституту доктора медичних наук професора Володимира Климовицького, ректора Донецького медичного університету, органів місцевої влади ми бачимо, як багато зроблено за останні п’ять місяців: відремонтовано палати, завезено сучасне обладнання. Звичайно, без гуманітарної допомоги тут не обійшлося, але результат очевидний. Наголошу, завдяки активній позиції директора тут є і допомога, і самовіддача колективу, який за ним потягнувся.
Безумовно, такі здобутки допоможуть вийти на якісно новий рівень надання кваліфікованої медичної допомоги мирним жителям і учасникам АТО, переконаний полковник медичної служби Сергій Латишенко.
— Ми провели бесіди з головним лікарем хірургічного центру, медичним персоналом закладу. За необхідності наших військовослужбовців тут прийматимуть та надаватимуть їм кваліфіковану допомогу. У цій лікарні відремонтовано палати, є чудові умови для роботи, реанімація та сучасне медичне обладнання, крім того, тут цілодобово працює травмпункт, куди можна звертатися по допомогу, — зазначив Сергій Латишенко.