Зі Старобільска в Полтаву переводять два підрозділи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, евакуйованого з окупованої бойовиками території торік, — факультет іноземних мов та Інститут культури й мистецтв ЛНУ. 

Уже підписано договір з Полтавським університетом економіки й торгівлі, який надає в користування луганського вузу гуртожиток і навчальні аудиторії. Причину передислокації в ректораті пояснюють так: «Для нас важливо створити всі необхідні умови для навчання студентів. Оскільки в нас творчі спеціальності, то індивідуальні й практичні заняття з професійно орієнтованих дисциплін мають проводитися стаціонарно, а не дистанційно. Ми хочемо відновити контингент іноземних студентів. Тепер це неможливо, тому що ми перебуваємо близько до зони АТО. У Полтаві все тихо й спокійно, там ми створимо комфортні умови для навчання іноземців», — розповіла директор Інституту культури й мистецтв ЛНУ Інна Сташевська.
Однак остаточно залишати Старобільск підрозділи університету не планують. «Ми враховуємо побажання й можливості наших студентів. Тому в наступному навчальному році працюватимемо на два фронти: і в Старобільську, і в Полтаві. Крім того, система очно-дистанційного навчання теж залишається», — підкреслила Інна Сташевська. У ЛНУ також зазначили, що переїзд у Полтаву — тимчасовий захід. Щойно Луганськ визволять, університет у повному складі повернеться додому.

Луганська область.