Відеодиски з уроками військового лікнепу, з надання першої медичної допомоги на полі бою та збіркою українських військових маршів і пісень презентували на Кіровоградщині. Комплект із трьох дисків загальним накладом три тисячі екземплярів виготовлений і поширюється за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна, благодійного фонду «Добротвір» та громадської організації «Спільна Дія» в рамках військового проекту «Любиш Україну — вчись перемагати!». Розраховані вони перш за все на молодь, учителів, усіх українців-патріотів.

Військовими навчаннями під гаслом «Любиш Україну — вчись перемагати!», розпочатими в районах області рік тому, вже охоплено понад 2000 школярів.


«Ми побачили, наскільки важливо для дітей та молоді навчитися захищати свій дім, свою сім’ю, свою батьківщину, — зауважує Станіслав Березкін. — Саме тому разом із громадськими організаціями, військовими експертами ми розробили серію відеоуроків із основ військової підготовки».


Про проблеми з військовою підготовкою школярів педагоги і військові говорять уже давно. Навчання такої важливої, як виявилося, справи неможливе без теоретичної та матеріальної бази. Без посібників, без зразків зброї, без тирів школам не обійтися — бідкаються викладачі предмету «Захист Вітчизни». Тож будь-які намагання в цьому напрямку надзвичайно цінні.


«Навчання молоді азів військової справи та вміння надавати первинну медичну допомогу під час ведення бойових дій — один із важливих напрямків, над яким ми вирішили працювати. За певних обставин це допоможе врятувати життя, — переконаний голова благодійного фонду Андрій Малик. — Не менш важливим для підтримки бойового духу є хороша пісня. Тож окремий диск містить пісні козацькі, повстанські, стрілецькі та пісні, народжені у зоні АТО».


Нині волонтери фонду та громадської організації приймають замовлення на відеоуроки «Ми переможемо» від усіх навчальних закладів області.


Кіровоградська  область.

 

Презентація військових відеоуроків «Ми переможемо!» у Піщанобрідському аграрному ліцеї (Добровеличківський район).

 

Фото надано благодійним фондом «Добротвір».