Житловий мікрорайон, лікарня, комунальні підприємства, НДІ, торговельний центр і кілька мобільних операторів Дніпропетровська можуть залишитися без світла. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК «Дніпрообленерго». Причиною називають чотиримільйонну заборгованість найбільшого в області виробника шин і гумотехнічних виробів ПАТ «Інтермікро Дельта, Інк».
Як інформують в енергокомпанії, від електромереж підприємства-боржника живляться житломасив Кротов, мешканці Краснопілля, міськлікарня № 15, ДП «Український науково-дослідний конструкторсько-технологічний інститут еластомерних матеріалів і виробів», торговельний комплекс «Терра», ПАТ «МТС Україна», ПАТ «Київстар», ТОВ «Астеліт», КП «Міськсвітло».
Директор з продажів «Дніпрообленерго» Юрій Федько погрожує кардинальними заходами всім без винятку боржникам, мотивуючи це відповідальністю компанії за щоденне безперебійне постачання електроенергії своїм клієнтам.
Водночас жителям мікрорайону незрозуміло, чому вони, сплачуючи рахунки й перебуваючи в безпосередніх договірних відносинах з енергетиками, стали заручниками конфлікту між ДТЕК і ПАТ. І чому саме їх використовують як важіль тиску на боржника.
Так само незрозуміло, на якій підставі під загрозою відключення опинилися медзаклади, комунальні та приватні підприємства, що є сумлінними платниками. На їхню думку, енергокомпанія має самостійно вирішувати ці питання. Зокрема — забезпечувати такі умови подачі електроенергії, щоб це не залежало від третіх осіб, про яких у договорах на постачання нічого не зазначено.
На жаль, самі енергетики про це мовчать. Міцно вхопившись за рубильник, вони, схоже, вважають, що мають право вирішувати долю людей і підприємств. Забуваючи про антимонопольне та інші законодавства, але при цьому заявляючи про «відповідальність перед клієнтами». От тільки здається, що замість клієнтів треба було б зазначити своїх власників, зокрема й пана Ахметова.

Дніпропетровська область.