Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет побував із дводенним візитом на Кіровоградщині. Глава української православної церкви очолив молитву місцевих вірян за мир в Україні.


Архіпастир нагородив церковними відзнаками, медалями «За жертовність та любов до України» воїнів 57-ї бригади, 17-го та 42-го мотопіхотних батальйонів і волонтерів.


Під час спілкування з кіровоградцями він висловив думку щодо об’єднання українських церков в Єдину помісну церкву: «Ми розуміємо, що нині суспільство як ніколи потребує об’єднання та консолідації зусиль у боротьбі зі спільним ворогом. УПЦ КП виступає за об’єднання». За словами Філарета, воно можливе вже 14 вересня. У цей день заплановано скликати загальний собор, на якому й вирішиться питання об’єднання.


Патріарх також взяв участь у погашенні конверта та марки з його зображенням, випущених з цієї нагоди, в обласній дирекції УДППЗ «Укрпошта». А ще очолив Божественну Літургію в храмі Святителя Миколая Чудотворця в Бобринці.

 

На знімку: його святість Філарет і директор Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Людмила Салоїд погашають конверт. Напис на штемпелі стверджує, що «Добра справа перемагає».


Фото автора.