Українське підприємство хімічної промисловості «Азот» готовий до пуску виробництва для забезпечення українських аграріїв необхідними мінеральними добривами до осінньої посівної. За час вимушеного простою із травня 2014 року завод провів ремонтну кампанію у всіх структурних підрозділах.
За словами голови правління ПАТ «Сєверодонецьке об’єднання Азот» Леоніда Бугаєва, затрати на модернізацію та придбання основних засобів становили понад 150 млн. грн. Також триває реалізація масштабного проекту зі збільшення потужності цеху виробництва карбаміду, проведені ремонтні роботи в цехах, що виробляють аміак, азотну кислоту, калієву та натрієву селітри.
На підприємстві відзначають, що для пуску всіх виробництв необхідна безперебійна, стабільна подача електроенергії та відновлення резервної лінії електропостачання. Проте Луганська ТЕС у Щасті, яка забезпечує підприємство електроенергією, розташована в районі ведення бойових дій АТО, а сама Луганська область від’єднана від енергосистеми України, інформує наш власкор Павло ВОРОНЦОВ.