На Кіровоградщині нарешті вдалося розв’язати проблему так званих відомчих гуртожитків. Дещо раніше до двох проблемних, мешканці яких уже давно борються за свої права (на вулиці Героїв Сталінграда та на проспекті Університетському), додалося ще шість. На відміну від переважної більшості таких самих в Україні, що свого часу перейшли з балансів підприємств у комунальну власність та були приватизовані мешканцями, останні цей етап з тих чи інших причин пропустили. Будівлі залишилися власністю підприємств чи їхніх правонаступників, а мешканці, які прожили тут по кілька десятків років, — квартиронаймачами.
Деякі підприємства намагалися передати гуртожитки на баланс міста, проте коштів на компенсацію їхньої вартості у міському бюджеті не знайшлося.
Після багатьох невдалих спроб знайти порозуміння та якимось чином отримати врешті-решт право на оформлення власного житла люди звернулися до облдержадміністрації.
Як повідомив заступник голови ОДА Сергій Коваленко, днями досягнуто домовленості щодо передачі в комунальну власність шести «відомчих» гуртожитків: трьох у Кіровограді, у Світловодську, Олександрії і Знам’янці. Цьому сприяв відповідний закон, ухвалений Верховною Радою.
Тож на черзі — створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

Кіровоград.