У Чернігівській області фермер примудрився захопити велику частину злітно-посадкової смуги військового аеродрому «Прилуки». Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.
Досудовий розгляд встановив, що аграрій захопив для своїх потреб територію  в 63 гектари! Ділянку аеродрому, балансовою вартістю майже шість мільйонів гривень почали використовувати для вирощування сільськогосподарських культур.
В інтересах військової частини, якій належить аеродром, подано позов з вимогою звільнити самовільно зайняту земельну ділянку і привести частину злітно-посадкової смуги до початкового стану.
Проте місцеві сайти зауважують, що військова прокуратура мала б «копати» не навколо фермера, який раціонально розпорядився пустирем, а стосовно військових командирів, з дозволу яких і стала полоса полем. А також розібралася б військова прокуратура з генералами — агентами Москви, які і знищили військову авіабазу в Прилуках разом із літаками... А фермеру подякувати, що використовував покинуті землі!

Чернігівська область.