Словацькі підприємці Ян Хавлик та Йозеф Микула — представники компанії «Таксон» — прийшли до голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля за підтримкою, адже вкласти інвестиції в Закарпаття вони намагаються вже з початку року. Та на заваді — бюрократичні перепони.

«Підприємство виготовляє на ринок Євросоюзу обладнання та меблі з нержавіючої сталі: витяжки, столи, лінії видачі харчових продуктів тощо. Наша продукція має попит і у державних соціальних та освітніх закладах, і в промисловості, — каже Йозеф Микула. — На Закарпатті ми хочемо налагодити виробництво, а також створити школу ремесел. Це плануємо здійснити на базі професійно-технічного училища №19. Вже є попередні домовленості і з керівництвом навчального закладу, і з Фондом держмайна, щоб взяти в оренду одне з приміщень ПТУ, однак минуло уже понад півроку, але всі ці плани так і лишилися не втіленими».


Присутній на зустрічі начальник регіонального відділення Фонду держмайна Василь Андрусь поінформував, що всі дії із приміщенням навчального закладу належать до компетенції Міносвіти. Тільки зі схвалення міністерства можливо надати в оренду вільну будівлю ПТУ. Відповідні листи вже надсилалися, однак відповіді за багато місяців так і не дочекалися.


Геннадій Москаль запевнив словацьких підприємців, що зробить усе, щоб вони змогли інвестувати в наш край.


Ужгород.