Уже 16 татарських родин висловили бажання оселитись на Прикарпатті. Згідно з офіційним реєстром, нині в області тимчасово мешкають 168 вихідців із південно-східних регіонів та АР Крим. Минулого тижня їх було на 50 осіб більше, але, отримавши тривожні звістки, що на півострові у них можуть відібрати житло, вони змушені були повернутись додому.
Такі дані оприлюднили на прес-конференції заступник голови ОДА Сергій Адамович та співголова координаційної ради з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій Леся Аронець. «Приймаючи людей, ми працюємо за схемою «єдиного вікна», тобто приїжджі мають можливість швидко зареєструватися та отримати будь-яку допомогу, — зазначив С. Адамович. — Паралельно співпрацюємо з районними радами і державними адміністраціями. Вже визначено адреси, де можемо розмістити людей для постійного проживання».
Базовими для постійного поселення мешканців Криму є Снятинський і Тлумацький райони. За повідомленням пані Лесі, в тамтешніх населених пунктах є необхідна кількість житлових будинків. Із сім’ями, які зголосилися залишитись на Прикарпатті, проводяться відповідні консультації. До слова, четверо приїжджих уже влаштувались на роботу.
Поза тим, очікується прибуття до області родин військовослужбовців. Для їх перебування зарезервовано місця в оздоровчому комплексі «Лімниця» у селі Вістова Калуського району. Окрім цього, працівники санаторію «Ясень», що в Рожнятівському районі, готуються до приїзду 120 дітей, чиї батьки несуть військову службу в Херсонській області.