Сучасне обладнання, витратні матеріали та медикаменти вартістю майже сімсот тисяч доларів одержали медзаклади Дніпропетровщини. Зібрали гроші і придбали рентген-апарати, освітлювачі, операційні столи представники української громади в США та прості американці. Загальна вартість цього і попереднього гуманітарного вантажу вже перевищила мільйон доларів.


Обладнання та ліки передадуть до обласної лікарні імені Мечникова і військовий госпіталь. Найближчим часом очікується прибуття ще двох контейнерів з гуманітарною допомогою зі США.


Як повідомила головний координатор проекту Джині Мартін, українцям допомагає величезна кількість людей. Є такі, які жертвують 25 доларів, інші — п’ятдесят тисяч.


— Ми дуже любимо вашу країну й український народ. Хочемо бути з вами в цей тяжкий час. Велику роботу для того, щоб зібрати допомогу і доправити сюди контейнер, провели Віталій Дубіль і Павло Федоренко, — розповіла вона. — Вони з України, але зараз живуть і працюють у США. Також до них приєдналися дуже багато американських організацій і простих людей, які бажають вам усім миру та добра.

 

Дніпропетровська область.