Майже чверть мільйона євро виділив наш західний сусід 1255 родинам переселенців Дніпропетровщини для придбання медикаментів. Соціальні картки, за допомогою яких можна буде одержати ліки в аптеці, отримали вже двадцять родин. Проект став результатом співпраці обласної влади, місцевого комітету Червоного Хреста, їх польських колег і МЗС Польщі.


«Тяжкохворим людям, інвалідам, багатодітним родинам видадуть соціальні картки. Щомісяця на них надходитиме одна тисяча гривень для одержання ліків в аптеці. Проект розрахований на чотири місяці», — розповіла голова організації Людмила Лашко.


Марина, яка приїхала півроку тому з Донецька з донькою Аміною, у травні народила Настю. Живуть у модульному містечку і змушені заощаджувати на всьому.
«Постійно необхідно купувати памперси, препарати першої необхідності для малюка. Дуже заощаджуємо. У мене навіть елементарного вдома не було — йоду, перекису, — відзначила жінка. — Тепер я зможу все це придбати».


За словами Галини з Горлівки, яка вже рік живе в Дніпропетровській міськлікарні №4 і через день проходить гемодіаліз, допомога дуже потрібна — жінка отримує тільки пенсію.


«До нас дуже добре ставляться, допомагають, чим можуть. Але потрібні ще препарати для печінки, шлунка, ліки від серця», — каже вона.


 


Дніпропетровська область.

 

Марині і Насті до грудня буде жити трохи легше (на знімку ліворуч).


Фото прес-служби ОДА.