Одеський нафтопереробний завод, що входить до групи «ВЕТЭК», переданий ВТБ Банку як заставне майно. Про це повідомив голова Одеської ОДА Володимир Немировський. Як відомо, раніше в. о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що вважає схему передачі заводу на користь російського банку «дуже сумнівною». Він заявив, що приступає до викриття шахрайства, для того, щоб повернути підприємство Україні.

Справа навколо    «ВЕТЭК» продовжує набирати обертів. Обсяг нафтопродуктів (бензин, солярка, мазут, нафта), заарештованих у рамках розслідування, уже наближається до 100 тисяч тонн. І це ще далеко не фініш. Паливо, до речі, хочуть продати, а гроші покласти в Нацбанк.

Нагадаємо, що на зборах акціонерів Одеського НПЗ у грудні 2013 р. було передбачено можливість передачі майнового комплексу заводу в заставу ВТБ під забезпечення поставок нафти на підприємство. Раніше прес-служба МВС України повідомила, що в рамках 11 кримінальних проваджень, початих за результатами перевірки компаній, підконтрольних Сергію Курченку, накладено арешт приблизно на 60 тис. т паливо-мастильних матеріалів. «Проводиться робота з недопущення незаконного переходу права власності на ПАТ «Одеський НПЗ» і ТОВ «Всеукраїнський промисловий союз» до інших суб’єктів господарювання, перед якими нібито є кредиторська заборгованість», — сказано в повідомленні.