Патріотичну ініціативу керівника — здійснити сходження напередодні свята Незалежності на найвищу гору України Говерлу — підтримав увесь колектив державного підприємства «Ужгородське лісове господарство».

 


Це бажання виникло в директора «Ужлісу» Івана Костіва після того, як пішки подолав стежку на вершину гори Пікуй (1400 метрів над рівнем моря), а потім зі словацькими колегами піднявся на один зі шпилів Високих Татр — аж на 2015 метрів!..

 

— Спекотна літня пора зовсім інакше сприймається у високості Карпат, — каже Іван Костів. — Ти бачиш велич і красу природи, відчуваєш гордість за рідну землю, хочеш бачити свою державу такою ж могутньою, як та величава Говерла, якою Творець нагородив Україну!.. А ще походи в гори здружують колектив, спонукають вести здоровий спосіб життя, думати про майбутнє, про родину, дітей і онуків... Дбати про розбудову й сьогодення країни. Там, у голубому піднебессі відчуваєш, що не буденний цей похід — це звеличення щоденності духовним началом. Там мрієш про високе й світле... І справді — так. Там наче причащаєшся чимось високим і святим. Хто хоча б раз вдихнув повітря на маківці Говерли, той носить у душі якесь незабутнє враження. Як і всі 26 «ужлісівців», котрі вперше повірили у свої фізичні сили й вирушили у такий непростий похід.


На Говерлі колектив «Ужлісу» розгорнув прапор свого підприємства, Державний стяг України і символ Євросоюзу (на знімку), адже лісівники Ужгородщини і межують, і дружать з колегами з кількох країн ЄС та й хочуть, щоб Україна якнайшвидше стала повноправним членом європейської спільноти. Кращого своїй державі напередодні Дня її народження і не побажати...


Закарпатська область.


Фото надане автором.