У Міністерстві інфраструктури підписано тристоронній меморандум  про наміри реалізувати інвестиційний проект у МТП «Южний» (Одеська область). Документ завізували генеральний директор Cargіll Мартін Шульдт, голова ДП «Адміністрація морських портів України» Андрій Амелін і директор ТОВ «МВ Карго» Олександр Примак (на знімку), повідомляє прес-служба МІУ.

 


У ньому засвідчено, що одна з найбільших компаній США Cargіll збирається придбати 51% перевантажувального термінала, який стивідорна компанія «МВ Карго» побудує в порту. Зі свого боку, Адміністрація морських портів України зобов’язується створити на підході до термінала акваторію з потрібним рівнем днопоглиблення.


За словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, новий термінал означає більше портових зборів, більше надходжень до місцевого і державного бюджетів. До того ж, після реалізації інвестпроекту в регіоні з’явиться до 350 робочих місць.


«Україна має потужний потенціал у сільськогосподарському секторі, який найближчим часом буде тільки зростати. Щоб мати можливість обробляти більше вантажів, Cargіll потребує додаткової інфраструктури.

Будівництво термінала в порту «Южний» дасть змогу нам відправляти звідти на експорт до 70% нашого українського вантажопотоку зернових», — зазначив генеральний директор Cargіll Мартін Шульдт. Сума запланованих інвестицій становить майже 130 мільйонів доларів. Протягом року після підписання договору сторони зможуть почати реалізацію проекту. Запуск термінала попередньо запланований на 2017 рік.


Одеська область.


Фото надано Міністерством інфраструктури України.