Після врочистого складання присяги в присутності Петра Порошенка, того самого вечора 40 патрулів нової поліції Одеси вийшли на вулиці міста для забезпечення порядку. Загалом перше чергування пройшло спокійно. Проте нічне патрулювання принесло перші результати. Так, було затримано водія з ознаками алкогольного сп’яніння, який поводився неадекватно, намагався пручатися, але зрештою його було доставлено на медобстеження.


Сталося і серйозніше правопорушення. Як повідомив радник міністра МВС Зорян Шкіряк, поліцейські одержали орієнтування на грабіжників, які відібрали у чоловіка золотий ланцюжок і мобільний телефон. Під час об’їзду командир Першого батальйону патрульної поліції міста Одеси побачив підозрілих осіб, що намагалися сховатися у дворах. Поліцейський сам кинувся у погоню і затримав правопорушників.


За словами начальника нового підрозділу Богдана Федуна, на виклик патруль прибуває протягом 5—7 хвилин. «По квадратах достатньо автомобілів, чергові приймають виклик, одразу реагують і під’їжджають», — розповів головний поліцейський Одеси.


Одеська область.