Шановні освітяни і батьки, дорогі учні та студенти!


Від імені Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти і від мене особисто прийміть щирі і сердечні вітання зі святом мудрості, гуманізму, натхнення та нових відкриттів — Днем знань!


Перше вересня — це символ нових починань та ідей, творчого пошуку, перспектив і можливостей, які відкриваються перед нами. Воно вже давно стало всенародним святом, яке об’єднує не тільки тих, хто навчається і навчає, а й тих, хто колись сідав за шкільну парту чи переступав поріг університетської аудиторії.


Головне напутнє слово — до учнів, яким належить пройти нелегкий, але прекрасний шлях до пізнання від перших літер в абетці до перших успіхів у дорослому житті. Любі діти! Зростайте активними, рухайтесь завжди вперед до нових досягнень.


Особливі сподівання країна покладає сьогодні на своє найближче майбутнє — студентство, загін якого налічує майже два мільйони. Шановні студенти! Саме від вас, позбавлених стереотипів і вантажу минулого, фахових, цілеспрямованих і амбітних, залежить те, якою стане наша держава.


Цього дня ми висловлюємо глибоку вдячність вам, вельмишановні педагоги, за вашу щоденну жертовну працю, творчість і витримку.


Це надзвичайно хвилююче свято для батьків, які, виряджаючи дітей до школи та університету, сподіваються бачити їх щасливими та освіченими. Шановні батьки! Хочу побажати, щоб збулися ваші мрії, та щиро подякувати за вашу небайдужість, розуміння і підтримку необхідних змін у системі освіти.


Час ставить перед нами нові завдання, пов’язані зі складністю та масштабністю реформування системи освіти в контексті сучасних цивілізаційних змін. Розбудовувати національну систему освіти потрібно спільними зусиллями, бо тільки в тісній конструктивній співпраці ми зуміємо зробити національну систему ефективною, спроможною забезпечити перспективи розвитку української держави.


Бажаю всім міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії та творчих здобутків.

 

З повагою та найкращими побажаннями Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія ГРИНЕВИЧ.