Відтепер кожний житель Одеської області має можливість ознайомитися з переліком ліків, які закупаються за кошти державного й місцевого бюджетів, і їх наявністю в медичних установах регіону. Ця інформація опублікована на сайті lіky. odessa. ua. Крім того, враховуючи, що не кожен пенсіонер зможе користуватися онлайн ресурсом, керівництво ОДА зобов’язало медичні установи розміщати таку інформацію в друкованому вигляді в реєстраційних та прийомних відділеннях і постійно її обновляти.


Це стало можливим завдяки програмі реформування системи охорони здоров’я й подолання корупції в медицині в Одеській області, яку реалізує Одеська ОДА разом із БФ «Пацієнти України».

 

 


«Одеська область щорічно закуповує медикаменти приблизно на триста мільйонів гривень. Додатково область одержує ліки за19 державними програмами Міністерства охорони здоров’я, — повідомила Марія Гайдар, помічник голови Одеської ОДА (на знімку). — Але пацієнти не відчувають цієї допомоги держави. Вони не знають і не вірять, що можуть отримувати хоча б частину необхідних препаратів безплатно. Тепер це стане можливим».


Одеська область.


Фото прес-служби Одеської ОДА.