Завдяки запровадженню автоматизованої інформаційної системи «Акорд» дніпропетровські патрулі більше не виїжджають на виклики «наосліп». За допомогою спеціальних електронних пристроїв міліціонери одержують дані про заявника й повністю володіють ситуацією.


Автоматизована система діє у такий спосіб: диспетчер отримує виклик, передає інформацію до центру управління нарядами, черговим частинам, територіальним органам внутрішніх справ. Усе це відбувається ще під час спілкування із заявником. Потім обирається патрульна машина, яка перебуває найближче до місця події: її місце розташування визначається за допомогою GPS-системи. Інформацію бригада отримує від диспетчера на гаджет (на знімку).

 

 


— Отримуємо повідомлення про виклик, адресу. Також є інформація про заявника, щодо якого питання він звертається, — розповідає старший лейтенант міліції Євген Євтушенко. — Тиснемо «прийняв». Виїжджаємо на місце. Тиснемо «на місці». Обслуговуємо виклик. Тиснемо — «допомогли». Уся інформація надходить до служби «102». Виїжджаючи на місце, ми вже знаємо, чи є у заявника судимості, зброя, приводи в міліцію.


Перед очима диспетчера постійно є інтерактивна карта Дніпропетровська. Він спостерігає за рухом автопатрулів, координує їхні маршрути. Також тут позначено місця розташування відеокамер: поки що їх 12, але незабаром встановлять ще 45.


Дніпропетровська область.


Фото прес-служби облдержадміністрації.