Уперше в історії вишу його не призначали, а обирали університетською громадою, повідомляє офіційний сайт Київського національного університету.


Голосували всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інші члени колективу ВНЗ, обрані шляхом таємного голосування. «На всіх шести виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від усіх кандидатів та Міністерства освіти і науки України. Спостерігачі від МОН заявили, що вибори пройшли відповідно до норми законодавства та Статуту університету, із дотриманням процедури таємного голосування. Явка виборців становила 80,4 відсотка (3054 особи)», — йдеться у повідом-ленні. 

 

 

Серед шести кандидатів найбільшу кількість голосів — 2171 — набрав доктор філософських наук професор Леонід Губерський (на знімку), який очолює університет із 2008 року.


Чимало співробітників нашого видання отримали освіту саме у цьому виші. Тож колектив «Голосу України» бажає Леоніду Васильовичу успіхів і висловлює впевненість у тому, що за його перебування на цій посаді навчальний заклад досягне ще більших успіхів в реалізації освітньої реформи та підготує нових фахівців, здатних перетворити Україну на одну з найуспішніших держав Європи.