Другий тиждень триває ліквідація окремих осередків загоряння торф’яного поля біля села Данівка Козелецького району на Чернігівщині (на знімку). Проблема їх гасіння полягає в нескошеній траві, висота якої сягає двох метрів, а також у нестачі води у меліоративних каналах.

 

 

Управління ДСНС у Чернігівській області залучило додатковий ресурс особого складу та техніки. У ліквідації загорання бере участь особовий склад майже з усіх районів області.


На місці події працює зведений загін у складі 100 співробітників на десяти одиницях техніки. Серед них — дві потужні насосні станції, які здатні забезпечити щосекундну подачу 110 літрів води на гасіння.


Протягом доби площу пожежі зменшено з 19 до 15,4 га. Можна сказати, що на сьогодні пожежу локалізовано — зупинено розповсюдження горіння. Залишилася робота з ліквідації горіння торфу, яка потребує великих ресурсів, зокрема паливно-мастильних матеріалів. До слова, на квадратний метр, що горить, потрібна тонна води, щоб його загасити. За день одна насосна станція перекачує майже 50 тон води.


Чернігівська область.

 

 

 


Фото автора.