Модернізація сектору енергоефективності й розвитку «зеленої економіки» в Україні — тема Всеукраїнського форуму «Зелена економіка й енергоефективність», який відбувся в Дніпропетровську. Організаторами заходу виступили обласна рада й німецьке товариство міжнародного співробітництва GІZ.


Під час форуму мешканці Дніпропетровська, Кривого Рогу, Павлограда й Дніпродзержинська змогли одержати професійні консультації щодо енергозбереження в побуті від енергоменеджерів своїх міст. Як зазначила заступник директора проекту GІZ «Енергозбереження в громадах» Іма Хренова-Шимкіна, уже реалізовано декілька пілотних проектів з енергозбереження, кінцевий результат яких — економія енергоносіїв у побуті, на роботі, у повсякденному житті. Інформаційна складова тут надзвичайно важлива.


— Разом з обласною радою ми постійно інформуємо населення про те, як і для чого треба займатися енергозбереженням, — розповіла вона. — Рівень поінформованості жителів з цих питань значно підвищився — більшість опитаних давали правильні відповіді під час анкетування.


Учасники, які дали правильні відповіді на запитання в анкеті щодо енергоощадних технологій, одержали корисні подарунки — енергоощадні лампочки. Серед них також розіграли три енергоефективні інфрачервоні обігрівачі: переможцями стали два мешканці Дніпродзержинська і житель Кривого Рогу.

Дніпропетровська область.