На Чернігівщині презентовано введений в експлуатацію на радіотелевізійній передавальній станції «Холми» аналоговий телевізійний передавач потужністю 10 кВт. Він, як повідомив генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Володимир Іщук, потужніший від попереднього удвічі і розширив зону впевненого прийому національних програм у північних районах області до 60 кілометрів.  На цій території проживає понад 120 тисяч осіб.


Відтак телеканал УТ-1, який тут не могли дивитися місцеві жителі, тепер можна «спіймати» навіть у Брянській області. В останній, до речі, поблизу кордону з України стоять 5 потужних телевізійних передавачів, які щодня подають чернігівцям путінську «правду».


— Саме для того, щоб їй протистояти, у серпні керівництво області порушило цю проблему на засіданні Кабінету Міністрів, — зазначив на прес-конференції перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич. — 18 серпня з цього приводу відбулося засідання комісії Міністерства інформаційної політики України щодо питання забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення та посилення інформаційної безпеки. 


За його словами, незабаром після встановлення аналогового телевізійного передавача потужністю 10 кВт й у Шостці Сумської області, програми УТ-1 будуть доступні й у кількох селах на півночі Чернігівщині, куди «не дістає» телесигнал з Холмів.


Заступник міністра інформполітики Тетяна Попова поінформувала про низку заходів щодо забезпечення мешканців прикордонних територій, жителів Луганської, Донецької областей достовірною інформацією з Києва.

Телевізійне покриття регіонів, що межують з Російською Федерацією, вітчизняним телепродуктом, за її словами, останнім часом поліпшилося, але у цій справі ще треба чимало зробити.

Чернігівська область.

 


На знімку: вежа радіотелевізійної передавальної станції «Холми».

 


Фото Віктора КОШМАЛА.