Низку інформаційно-просвітницьких заходів провели на Кіровоградщині в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні».

В обласному центрі для усіх зацікавлених європейською тематикою навіть організували інтерактивну ігрову лекцію «Енергоефективні ми. Досвід Європи». Учасники заходу «утепляли» муніципальні заклади (дитсадки, школи, лікарні) та приватні житлові будинки, «будували» міні-ГЕС і навіть «вирощували» енергетичну вербу. Журналісти та громадські активісти спробували переконати колег в доцільності тих чи інших енергетичних програм та отримати від них схвалення у вигляді номінальної фінансової підтримки. Те, наскільки готові сприймати подібні ідеї на Кіровоградщині, показав той факт, що жоден із проектів не отримав достатньої кількості голосів. Причина, на думку експерта та модератора зустрічі, керівника освітніх проектів української мережі енергетичних інновацій «Greencubator» Андрія Зінченка, — в загальноукраїнській тенденції відсутності соціального діалогу, що унеможливлює впровадження в життя тієї чи іншої енергозберігаючої технології.
З перших вуст, Юргіс Вілчінскас, керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні:
Україна — один із найнеефективніших енергоспоживачів Європи. Громадяни України дуже мало знають про види енергоефективності. І дуже мало інвестують в цьому напрямі.


Кіровоградська область.

 

 

На знімку: свій проект енергоефективних заходів захищає кіровоградський журналіст Павло Лісниченко.

Фото автора.