Нова лава із запасами вугілля 1,2 мільйона тонн запрацювала в ДТЕК Шахтоуправління «Тернівське» на Дніпропетровщині. Новий очисний вибій забезпечить шахтарям фронт робіт на два роки, виконання річного плану з видобутку вугілля, а також стабільне виробництво електроенергії шести українських ТЕС, що працюють на газових марках вугілля.

 

Як повідомили «Голосу України» в шахтоуправлінні, довжина лави становить 280 метрів, довжина виїмкового стовпа — 2 500, потужність — трохи більше метра. Середньодобове навантаження на очисний вибій становитиме понад дві тисячі тонн.


Уперше на шахтоуправлінні відпрацьовуватиметься лава на глибині понад 500 м. Тутешні шахтарі й без того працюють у складних гірничо-геологічних умовах, а збільшення глибини підсилить навантаження на них. Проте до кінця року колектив планує видати на-гора з нової лави перші сто тисяч тонн вугілля.


«Колектив шахтоуправління добре постарався, щоб якісно підготувати таку лаву, — розповів заступник директора шахтоуправління з виробництва Леонід Шостак. — Через те, що більшість ремонтних заводів перебувають у зоні АТО, наші співробітники самостійно виконували дрібні й середні ремонти устаткування — прохідницьких комбайнів, секцій гідрокріплення, вентиляторів, насосів, лебідок, електричного встаткування тощо. Кожна нова лава — це внесок у безболісне проведення в Україні опалювального сезону, гарантія стабільного видобутку, зарплат і податків». Лава оснащена скребковим конвеєром СП-251 і капітально відремонтованим на Першотравенському ремонтно-механічному заводі механічним комплексом КД-80.55.


Дніпропетровська область.